Avisklip: Fattigdom i Sydhavnen

Sakset fra:

Mikkel Warming offentliggjorde i går en række tal, der fortæller om fattigdommen i Sydhavnen i forhold til resten af København. Det skete på et velbesøgt offentligt møde i Karens Minde Kulturhus, om fattigdom i København. Mødet var arrangeret af Enhedslisten i Sydhavnen.
Sydhavnen har flere fattige end resten af København. Helt præcist er 568 mennesker ramt af langvarende fattigdom. Det svarer til 4,6%, hvor tallet for resten af København er 3,9%. Tallet for Sydhavnen havde været endnu højere hvis ikke der de senere år er blevet bygget en stor portion ejerboliger, der har tilført en stor del af nye, ofte socialt bedre stillede borgere, der trækker andelen af fattige medborgere ned.

Fattigdommen hænger sammen med dårligere uddannelse. 36% af beboerne i Sydhavnen har kun grundskolen at falde tilbage på. Det tilsvarende tal for hele byen er 24%. Sydhavnen har også flere folkepensionister, førtidspensionister og kontanthjælpsmodtagere, end resten af byen. Til gengæld er der væsentlig færre topledere.

Socialborgmester Mikkel Warming, der selv bor i Sydhavnen, siger:

– Tallene viser, at det er nødvendigt med en ekstra indsats i Sydhavnen. For fattigdom kan bekæmpes.
Grundlæggende handler det om at folketinget må fjerne de alt for lave ydelser, der holder folk i fattigdom. Men som by har vi også en forpligtigelse til at gøre hvad vi kan. Jeg ved også – og det giver håb - at der også er mange ressourcer at trække på og bygge på i Sydhavnen.
Emneord: