Læserbrev: Ingen hjælp at hente…!

Der er fattigdom i Danmark. Sydhavnen er Københavns fattigste kvarter. Her er der flest folkepensionister, kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister og langtidsfattige. Det viser en undersøgelse fra socialborgmester Mikkel Warming, Enhedslisten.
Er man ramt af fattigdom vælges lægeordineret medicin og tandlægebesøg ofte fra. En sundhedsforsikring er selvfølgelig helt uden for rækkevidde.
Med EU’s nye sundhedsdirektiv, der behandles i øjeblikket, er der ingen hjælp at hente for de mange fattige i Sydhavnen. Tværtimod!
Forslaget skaber endnu mere ulighed i sundhedsvæsenet. Det giver patienter ret til behandling i hele EU på statens regning, men kun hvis borgerne selv lægger ud. Har man ikke råd, så er det bare ærgerligt!
Det siger sig selv, at medmindre Danmark bruger langt flere penge på sundhedssektoren, vil det betyde forringelser her, når penge overføres til hospitaler i udlandet.
Lige og gratis adgang til behandling er en hovedhjørnesten i det danske sundhedssystem. Denne ret sættes under pres af EU-direktivet. Direktivet vil fremme sundhedsforsikringerne og nedbryde det skattefinansierede offentlige sundhedsvæsen.
”Det gule sygesikringskort er dokumentation på, at du har ret til gratis lægehjælp.” Sådan står der på døren hos min læge på Hammelstrupvej.
Skal denne ret bevares, skal EU ikke bestemme den danske sundhedspolitik!
Støt Folkebevægelsen mod EU ved valget d. 7. juni!!

 
Venlig hilsen,
Egon Laugesen
Ernie Wilkinsvej 3, 1. mf
2450 København SV
24857317
[email protected]
Emneord: