Læserbrev: Oprydning efter finanskrisen – ungdomsboliger nu!

København vokser og der er særligt mangel på billige boliger og ungdomsboliger. Enhedslisten København har derfor fremlagt en samlet plan for flere almen boliger, ungdomsboliger og kommunale lejeboliger ( læs mere på http://kbh.enhedslisten.dk/boligudspil-2013)

I Sydhavnen er problemet særlig markant.

Få hundrede meter fra det nye Aalborg Universitet, på den anden side af Sydhavnsgade, ligger Sydhavnens halve hus. Finanskrisen stoppede byggeriet, som endte med et underskud på 518 millioner kr. Denne gæld er i dag landet hos skatteydere, da det statsejede firma Finansiel Stabilitet overtog den færøske bank Eik Bank.Bygningen har i en årrække stået ubeboet, og spøgefulde sjæle har døbt huset "den flyvende hollænder" pga. den spøgelseagtige tomhed.

Det er uansvarligt og et ubegribeligt spild af ressourcer ikke at bruge huset f.eks. til kollegieværelser.

Bl.a. fordi:

• Der mangler mindst 6.000 kollegieværlser i hele Kbh.

• Der er stor arbejdsløshed for bygningshåndværkere.

• Det ligger tæt på det nye universitet.

• Det vil bringe liv til et område med flere tomme kontorbygninger.

John Andersen – Kandidat for Enhedslisten til Borgerrepræsentationen 

Emneord: