Sydhavnens bibliotekt

Enhedslisten var med, da det lykkedes at bevare biblioteket i 2007. Daværende borgmester for Kultur- og Fritidsudvalget Martin Gertsen ( V ) ville lukke en del mindre biblioteker i København, bl.a. biblioteket i Sydhavnen. Det blev dog forhindret af 3.000 underskrifter imod.

Biblioteket er efter vores mening en af bydelens vigtigste kulturinstitutioner som har rødder og base i det lokale kultur miljø. Således har personale såvel som placering i Karens Minde bidraget til et samarbejde med bl.a. kulturhuset. Et samarbejde som Enhedslisten meget gerne ser udbygget.

Imidlertid skal biblioteket 1. januar sammenlægges med Vesterbro bibliotek og kulturhuse. Det frygter vi vil medføre mindre opmærksomhed for vores bibliotek, når opgaven i den nye organisation primært bliver at formidle kultur på Vesterbro.

Derfor anbefaler vi forsøgsvis, et samarbejde mellem vores bibliotek og kulturhus i en ny struktur.

Begge institutioner bor under samme tag, og har derfor ”samme udsigt ud mod verden”. Men det skal ske på en sådan måde at man respekterer den nuværende struktur med et foreningsdrevet kulturhus på Karens Minde.

Der er en lang tradition for selvforvaltning på en række områder i vores bydel og Karens Minde Kulturhus er et vellykket eksempel på hvad dette betyder for det nære demokrati, netværksopbygning og engagement blandt borgerne i Sydhavnen.

Det er derfor et vigtigst tema i vores valgkamp, at der findes en model som sikrer kulturhusets styreform og samtidig udnytter de fordele, der vil være ved et samarbejde mellem bydelens bibliotek og kulturhus på Karens Minde.

Karsten

 

Emneord: